Sumber: kongsiresepi.com
Bahan-Bahan
- 4 batang terung-di buang kulit sedikit, belah dua dan potong serong
- sedikit belacan *
- 5 biji bawang merah*
- 3 ulas bawang putih*
- 1/2 cwn ikan bilis*-rendam,cuci dan toskan
- 5 cili merah *
- Garam dan sedikit gula
- Kisar belacan,bawang merah,bawang putih,ikan bilis dan cili merah.
- Tumis bahan yg dikisar tadi dengan sedikit minyak sehingga naik bau,
- Masukkan terung dan masukkan sedikit air..... tumis sampai sebati.
- Masukkan garam dan sedikit gula...gaul sebati dan tutup kuali sekejap dngn menggunakan tutup periuk.
- Buka tudung periuk, gaul lagi...perasakan, sekiranya dah ok, matikan api dan angkat.
- Hidangkan bersama nasi putih hangat bersama lauk kegemaran anda semua.
No comments:
Post a Comment