Bahan-Bahan: | |
4 biji cabai hijau 3 ulas bawang merah 2 ulas bawang putih sedikit daging ayam (dipotong kecil) 5 ekor udang 3 ekor sotong (dipotong kecil) 1 mangkuk besar nasi putih | 2 sudu besar sos tiram sedikit belacan garam secukup rasa satu sudu kecil serbuk sup 2 sudu kecil gula sepotong kobis bunga sedikit minyak masak |
Cara: | |
1. Tumbuk cabai,bawang merah dan putih serta belacan. 2. Panaskan minyak dan masukkan bahan2 ditumbuk ke dalam kuali. 3. Masukkan daging ayam,udang dan sotong.Biarkan ia dimasak sebentar. 4. Campurkan sos,garam,serbuk sup dan gula.Tunggu sehingga 3 minit. 5. Masukkan nasi serta sayur dan hidang. | |
Cadangan Hidangan: | |
Boleh dihidang untuk2-4 orang |
06/02/2015
Nasi Goreng Belacan Seafood
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment