Waktu memasak : 15 minit
Saiz hidangan untuk :4 orang
 
 
BAHAN-BAHAN
  • 5 biji cili hijau besar - dikisar
  • 10 bili cili api             - dikisar
  • 2 biji bawang besar - dikisar
  • 4 sudu makan minyak masak
  • Udang geragau secukupnya | digoreng [udang inilah yang digunakan untuk membuat belacan...]
  • Garam dan gula secukup rasa
 
 
 
BAHAN ULAM:
  • Petai secukupnya
  • Terung rinbang secukupnya
 
 
CARA MEMASAK:
 
1. Kisar cili hijau besar, cili api, dan bawang besar
2. Panaskan sedikit minyak di dalam kuali, tumis kesemua bahan yang telah dikisar dan daun kunyit.
3. Masukkan udang, garam dan gula secukup rasa. Kacau rata.
4. Angkat dan hidangkan bersama bahan ulaman.