Bahan2 :
- 1 ikat kangkung
- 2 biji bawang merah*
- 2 biji bawang putih*
- 1 biji cili merah*
- 2 biji cili api*
- 2 sudu kicap cair
- 2 sudu sos tiram
- 1 inci belacan
- Sedikit garam dan serbuk perisa
- Sedikit minyak untuk menumis
Cara menyediakan :
- Panaskan sedikit minyak masak
- Tumbuk kasar semua bahan2 yang bertanda * dan tumis seketika sehingga naik bau
- Masukkan belacan dan biarkan seketika
- Seterusnya masukkan kangkung yang telah dikerat dan dicuci bersih, kacau dan biarkan layu sedikit..
- Masukkan kicap cair, sos tiram,garam dan sedikit serbuk perisa dan kacau sebentar sebelum diangkat untuk dihidangkan..
sumber:
jajazack.blogspot.com
No comments:
Post a Comment